Reménységek Kupája 2017

A Reménységek kupáján azok az újonc korú versenyzők indulhattak, akik 2016. szeptember 1. után lettek leigazolva.
Idén 3 versenyző képviselte egyesületünket a versenyen:
Kiss Máté az U10-es fiúknál, Szeli Fruzsina az U10-es lányok között, Orosz Kolos pedig az U12-es fiúk mezőnyében állt asztalhoz.

Az U10-es korosztály küzdelmeivel kezdődött a verseny. Kiss Máté a csoportban 2 győzelmet és egy vereséget gyűjtött be, ami egy nagyon peches körbeverés miatt sajnos csak a csoport 3. helyére volt elég, így Máté a vigaszágon folytathatta, ahol végül a 8. helyet szerezte meg, ami szép eredmény, valamint a mutatott játék és a hozzáállás is dicséretet érdemel.

Szeli Fruzsina 2 győzelemmel és 1 vereséggel csoportja 2. helyén a 8-as főtáblára jutott az U10-es lányoknál. Itt is egy győzelemmel folytatta, így már a legjobb 4 között állhatott ismét asztalhoz. Az elődöntőben a szombathelyi Molnár Liza már túl nagy falatnak bizonyult, valamint a 3. helyért lejátszott meccsen is alulmaradt Fónagy-Árva Zsófiával szemben, de Fruzsi egész napos teljesítménye is megsüvegelendő.

Orosz Kolos az U12-es fiúk között csoportja 2. helyén jutott a 8-as főtáblára, majd a legjobb 4 közé. Meccsről meccsre jobb játékot mutatva az elődöntőben a verseny első kiemeltjével, a mosonmagyaróvári Molnár Kristóffal találkozott, akit nagyon szép játékkal, 3-0-ás győzelemmel búcsúztatott. A döntőben a szolnoki Barna Ádám volt az ellenfél. Kolos továbbra is szépen játszva már 2-0-ra vezetett, de ellenfele is kezdett feljavulni és végül nagy csatában fordítani tudott, így Kolos ezüstéremmel zárta a versenyt, de az ő teljesítménye is minden dicséretet megérdemel.