Extraliga: Egy papírforma vereség és egy nagyon fontos győzelem a hétvégi dupla forduló mérlege!

TURRIS SE Sopron I. – BVSC-Zugló I. 1:6
TURRIS SE Sopron I. – Győri Elektromos VSK I. 6:4

TURRIS SE Sopron I. – BVSC-Zugló I. 1:6

Október 14-én a BVSC Zugló I. csapatát fogadtuk az extraliga 3. fordulójában. A vendégek voltak a mérkőzés esélyesei. Ennek megfelelően is kezdték meg az összecsapást, szoros szettekben, de 3-0-ra nyerték a párost. (0-1)

Az első egyéni körben tovább tudták növelni az előnyt a vendégek. Kramarics Gergő 3-0-ra alulmaradt Molnár Krisztiánnal szemben, aki nagyon érezte Gergő védekező stílusát. Böhm Attila idei első extraligás meccsén Jakab Jánossal csapott össze. Meccsükön 3-1-es vendég siker született, de Attilának sikerült megszorongatni a volt válogatott játékost a több nagy labdamenetet hozó mérkőzésen. Katona Gergely a serdülő válogatott Both Olivérrel találkozott, akivel szemben sikerült megszerezni a győzelmet 3-0 arányban. (1-3)

A második körben a vendég csapat bebiztosította a győzelmét. Kramarics Gergő 3-0-ás vereséget szenvedett Jakab Jánostól, aki szintén nagyon jól alkalmazkodott a védekező játékstílushoz. Katona Gergely helyére Markó András állt be csereként. Az ő ellenfele Molnár Krisztián volt, meccsükön 3-1-es vendég győzelem született. Az utolsó meccsen pedig Böhm Attila 3-1-re alulmaradt Both Olivérrel szemben, ezzel a vendégek elérték a győzelmet jelentő 6 pontot. (1-6)

Mérkőzések:
Katona Gergely,Kramarics Gergő – Jakab János, Molnár Krisztián 0:3
Kramarics Gergő : Molnár Krisztián 0:3
Böhm Attila : Jakab János 1:3
Katona Gergely : Both Olivér 3:0
Kramarics Gergő : Jakab János 0:3
Markó András : Molnár Krisztián 1:3
Böhm Attila : Both Olivér 1:3

TURRIS SE Sopron I. – Győri Elektromos VSK I. 6:4

Október 15-én ismét hazai pályán, de már lényegesen jobb esélyekkel álltunk asztalhoz a Győri Elektromos VSK. I. csapata ellen.

A 4. fordulóban a tavalyi NB1-es bajnok győriek látogattak hozzánk a megyei rangadón. Csapatukból sérülés miatt hiányzott Béres Szabolcs. Hazai pályán a győzelem megszerzése volt a cél, amit végül, ha nagyon nehezen is, de sikerült megszereznünk!

A vendégek rajtoltak jobban a párosnál, szoros szettekben, de a Lung – Stanitz kettős 3-0-ra győzte le Katona Gergelyt és Kramarics Gergőt. (0-1)

Az első egyéni körben sikerült egyenlítenünk. Kramarics Gergő egy küzdelmes meccsen szerezte meg a győzelmet Stanitz ellenében, 3-1 arányban. Markó András nem találta az ellenszert Lunggal szemben, meccsükön 3-0-ás vendég siker született. Katona Gergely pedig szintén egy nagyon szoros 3-1-es meccsen győzte le Bíró Bálintot. (2-2)

A második körben sikerült átvennünk a vezetést. Kramarics Gergő döntő szettre tudta kényszeríteni Lungot, de végül a győriek játékosa nyert. Katona Gergely szoros szettekben, de 3-0-ra győzte le Stanitzot. Markó András pedig egy nagyon fordulatos, döntő szettes mérkőzésen szerezte meg a győzelmet Bíró Bálinttal szemben. Andrisnak az utolsó szettben 4 meccslabdája is volt, 10-6-os állásnál, a vendégek játékosa azonban 11-10-re fordított. Andris hárította a meccslabdát és végül 15-13-ra sikerült behúznia a meccset. (4-3)

Az utolsó körre így teljesen nyitott maradt a mérkőzés, de innen már bizakodhattunk a győzelemben is. Az addig két hibátlan játékos összecsapásán Katona Gergely 3-1-re nyert Lunggal szemben. Kramarics Gergő nem bírt Bíró Bálinttal, meccsükön 3-0-ás győri siker született, így az utolsó meccs eredménye döntött arról, hogy győzünk, vagy döntetlennel végződik a találkozó. Markó András már 2-0-ás hátrányban volt Stanitzzal szemben, ahonnan sikerült visszakapaszkodnia döntő szettre. A végjátékban Andris 4 meccslabdát is hárítva szerezte meg a maga második és a csapat hatodik győzelmét, így végül itthon tudtuk tartani a 3 pontot a megyei rangadón! (6-4)

Az idei évben még 2 mérkőzést játszik I. csapatunk. Mindkettőt idegenben. November 25-én a Komló csapatánál vendégeskedünk, 26-án pedig a Pécs I. csapatához látogatunk majd. Az őszi szezon maradék 3 mérkőzését majd csak a 2018-as évben játsszák a csapatok az extraligában.

Mérkőzések:
Katona Gergely, Kramarics Gergő – Lung Dániel, Stanitz Gábor 0:3
Kramarics Gergő : Stanitz Gábor 3:1
Markó András : Lung Dániel 0:3
Katona Gergely : Bíró Bálint 3:1
Kramarics Gergő : Lung Dániel 2:3
Katona Gergely : Stanitz Gábor 3:0
Markó András : Bíró Bálint 3:2
Katona Gergely : Lung Dániel 3:1
Kramarics Gergő : Bíró Bálint 0:3
Markó András : Stanitz Gábor 3:2