Bronzérem a Bükfürdő Kupa országos ranlgistaversenyről!

Éremben és pontokban gazdag versenyt zártak fiataljaink.

Szeptember 30-án az újonc versenyszámokkal kezdődött meg a Bükfürdő Kupa. Az U11-es korosztályban Imre Gábor és Fehér Hugó voltak érdekeltek a soproniak közül. Gábor magabiztosan nyerte a csoportot, Hugó pedig kiemeltként, a főtáblán várta a folytatást. A legjobb 32 között Gábor és Hugó egyaránt 3-1-es győzelemmel jutottak tovább. Gábornak, a 16 között a BVSC-s Cseri Ádám jelentette a végállomást, akivel szemben 3-0-ra maradt alul. Hugó egy magabiztos 3-0-ás győzelemmel lépett túl a mohácsi Pálos Gergőn. A legjobb 8 között rá is a Gábort búcsúztató Cseri Ádám várt. Szoros szettekben, de Hugó 3-0-ra győzedelmeskedett, így már a legjobb 4 között folytathatta. Itt Kizakisz Georgiosz Nikolaosszal csapott össze, akivel szemben nem sikerült a bravúr, így Hugó bronzéremmel zárta a versenyszámot.


Az U13-ban Keszei Róbert, Szeli Bertalan és Orosz Kolos is asztalhoz álltak a fiatalabbak mellett. Mind az öt játékosunk a csoportkörben kezdte meg a küzdelmeket. Kolosnak ezúttal nem sikerült mérkőzést nyerni, így a csoportkörben véget ért számára a verseny. Bertalan, Gábor, Róbert és Hugó pedig csoportjuk első helyét szerezték meg. Gábor, mivel a hátsó csoportok egyikét nyerte meg, bejátszó mérkőzésre kényszerült, ahol sajnos nem sikerült a továbbjutás, másik 3 játékosunk automatikusan a főtáblán folytatta. A legjobb 32 között Róbert a ceglédi Tótin Kristóffal találkozott. Nagyon szoros szettekben, de Róbert végül 3-0-ra alulmaradt. Bertalan a soltvadkerti Lei Balázzsal csapott össze. A döntő szettes meccsen nem sikerült kiharcolni a továbbjutást. Hugó ellenfele a tiszaújvárosi Köllő Ábel volt, akivel szemben jó játékkal, egy 3-1-es győzelemmel sikerült továbbjutni. A 16 között a ceglédi Hörömpő Ferenc jelentette a végállomást, a helyosztó mérkőzéseken pedig Hugó végül a 15. helyet szerezte meg.


Másnap, október 1-én a serdülő versenyszámok következtek. Orosz Kolos a kispesti Katona Gáborral az oldalán állt asztalhoz, de a bejátszó mérkőzésen nem sikerült a főtáblára jutniuk. Szeli Bertalan és Imre Gábor a legjobb 32 között zárta a versenyt. Kiss Dániel és Fehér Leó, Imre Máté és Söveges Zalán, valamint Fehér Hugó és Keszei Róbert alkotta párosaink pedig a legjobb 16 közé jutottak.
Az egyéni küzdelmeket 8 játékosunk a csoportkörben kezdte meg, Fehér Leó pedig kiemeltként, a főtáblán várta a folytatást. Hugó, Gábor, és Róbert 1-1 győzelemmel, illetve 1-1 vereséggel zárta a csoportkört, amivel továbbjutniuk nem sikerült, de 4 pontot szereztek a ranglistára. Kolosnak nem sikerült meccset nyernie. Máté és Zalán nagyon szoros meccseken maradtak alul a csoportgyőzelemért vívott meccseken, így végül nekik sem sikerült a főtáblára jutni. Dániel magabiztosan nyerte csoportját, így Leó mellett ő várhatta még a folytatást. A legjobb 32 között Leó a ceglédi Hörömpő Ferenccel találkozott. Magabiztosan kezdte meg a mérkőzést, már 2-0-ra vezetett, ekkor azonban átalakult a játék képe és ellenfelének sikerült megfordítani a meccset, így Leó számára véget ért a verseny. Daninak sem sikerült a bravúr, 3-0-ra alulmaradt a pécsi Faragó Barnabással szemben.
A serdülő korosztályban a lányoknál is képviseltette magát egyesületünk, Tóth Nóra személyében. A csoportban a 2. helyet sikerült megszereznie, amivel a főtáblára jutott. Itt a verseny később győztese, a nyírbátori Tölgyes Dorottya már túl nagy falatnak bizonyult, de 8 pontot sikerült szerezni a ranglistára.